Over Mij

Licht & donker

Van nature heb ik het vermogen de zonnige kant van het leven te zien, ook wanneer het me niet meezit. Misschien heeft het te maken met mijn naam, Margriet, wat kind van het licht betekent of parel. Ik krijg vaak terug van mensen in mijn omgeving dat ze me als enthousiast, blij en open ervaren. Ze voelen zich geïnspireerd door de positieve en realistische manier waarop ik in het leven sta en met tegenslagen omga. 

Mijn pad liep niet altijd over rozen, en in 2014 veranderde mijn kijk op het leven voorgoed. Toen kreeg ik te maken met een ernstige zieke in mijn gezin, waardoor ik besefte hoe kostbaar het leven is en hoe snel het voorbij kan zijn. Ik wilde mijn tijd anders inrichten dan ik tot dat moment had gedaan. 

In de hectische periode die daarop volgde ontdekte ik de kracht van alleen zijn en dat een gelukkiger leven begint bij jezelf.
Om de hectiek in mijn bestaan het hoofd te bieden, ben ik gaan wandelen. Tijdens mijn wandelingen in de natuur geniet ik gewoon van alles wat ik zie. Zo ben ik tot buitengewoon genieten gekomen.

Ik zie in de natuur vaak reflecties van wat ik in mijn leven ervaar of meemaak. Met mijn camera leg ik die momenten vast en die deel ik graag. Ze vertellen mijn persoonlijke verhaal over hoe ik door zelfverbinding meer levensvreugd ervaar. Hopelijk voel je je hierdoor geïnspireerd, uitgedaagd of gesteund. 

Licht en donker spelen een grote rol in mijn foto’s, omdat beide ook in mijn leven een grote rol spelen. En door donkere periodes ben  ik meer van de lichtere gaan genieten.

In mijn webshop kun je ‘GevoelsGriet’ kopen. Dit dagboek helpt je om contact te maken met jezelf én anderen. Door te schrijven over de gevoelens in je leven. 

Een deel van de opbrengst gaat naar twee goede doelen: Stichting Hartekind en Kinderhulp.

Als moeder van een Hartekind weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat er onderzoek gedaan wordt om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren en de kans op overleven te vergroten. 

Door zorgen om én bij mijn Hartekind weet ik ook hoe belangrijk het is dat kinderen een jeugd zonder (financiële) zorgen hebben.
Ieder kind verdient dat!

 

 

Meer weten? Ik sta er voor open mijn verhaal te vertellen en hiermee anderen te motiveren en in beweging te brengen. Mocht je een spreker zoeken of anderszins interesse hebben, neem dan gerust contact met me op. Of volg me op Instagram of LinkedIn.