Ikigai

Ikigai

2 oktober 2022
• 13:26
Boeken
  • Wat is de reden waarom jij ‘s ochtends opstaat? Daarover gaat de Japanse Ikigai filosofie én dit boek. Je reden van bestaan of doel hier op aarde.
  • De basis van dit boek zijn de inwoners van het eiland Okinawa in Japan. Veel van hebben de leeftijd van honderd jaar ruimschoots bereikt.  Dat komt volgens de eeuwelingen doordat ze in grote gemeenschappen leven en geen eenzaamheid kennen, maar ook doordat iedereen zich heel erg bewust is van zijn of haar eigen ‘Ikigai’. Dat zorgt voor veel tevredenheid, betekenis en geluk in het leven.Het boek beschrijft  Japanse tradities en lijfspreuken om te inspireren, het Ikigai-dieet, Oosterse bewegingsoefeningen en hoe om te gaan met problemen en spanningen. Bij het  laatste komen ook andere filosofieën aan bod, zoals het Stoïcisme en Boeddhisme.
    Wat mij betreft een inspirerend, makkelijk lezend en ondersteunend boek.  En veel herkenning. Het geeft waardevolle handvatten om meer rust en levensvreugde te ervaren en moeilijke perioden als leermomenten te zien. Daarbij komt dat het boek mooi is vormgegeven!
    Als je net als ik, jezelf graag ontwikkelt en nieuwsgierig bent naar andere filosofieën en culturen, dan is dit boek echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *