De Duivel en het Meisje

De Duivel en het Meisje

27 maart 2022
• 15:11
Boeken

Paulo Coelho ken ik van zijn boek ‘De Alchemist’. Dat boek raakte me enorm om de diepgang en de antwoorden op levensvragen. Sindsdien lees ik regelmatig boeken van deze inspirerende schrijver.

De duivel en het meisje kreeg ik cadeau en ik heb het geboeid gelezen. In het boek werd ik meegenomen naar een afgezonderd dorpje waar een vreemdeling onrust veroorzaakt onder de bevolking. Dit doet hij via een meisje uit dat dorp. Hij stelt haar voor een onmenselijke keuze, die impact heeft op alle bewoners. Zij krijgen te maken met hebzucht, macht, angst en verdriet. Het gaat over goed en kwaad.

Ondanks een voor mij teleurstellend einde is het boek zeker de moeite waard om het te lezen. Paulo Coelho gaf me met deze thema’s genoeg stof tot nadenken: Wat zou ik zelf doen als ik het meisje was of de mensen uit het dorp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *