De paradox van plankenkoorts

De paradox van plankenkoorts

27 januari 2022
• 18:56
Boeken

De schrijfster van het boek, Mieke Wouters, ontmoette ik tijdens een tweedaagse training Geweldloze Communicatie (GC). Daar vertelde ze over haar boek en dat maakte me nieuwsgierig. Toen ik later enthousiaste verhalen van anderen hoorde, heb ik het boek aangeschaft. En daar heb ik geen spijt van.

Het gaat over hoe je als artiest met plankenkoorts/angst om kunt gaan. Nu ben ik geen artiest, maar ook ik sta wel eens in de schijnwerpers. De daarbij horende angsten die ze beschrijft herken ik. Sinds ik in aanraking ben gekomen met GC, heb ik veel aan die methode. Het geeft inzicht in mezelf en laat patronen en behoeften achter de angst (en andere gevoelens) zien. Ervaringsdeskundige Mieke legt de methode van Marshall Rosenberg helder en duidelijk uit. Ze noemt herkenbare voorbeelden en deelt praktische tips, die meteen toepasbaar zijn. Echt helpend en ondersteunend bij het dagelijkse in praktijk brengen van GC en de worstelingen die ik daarbij heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *