De Oorlogsbruid

De Oorlogsbruid

30 december 2021
• 11:24
Boeken

‘De oorlogsbruid’ is een indrukwekkend en meeslepend verhaal over de Joodse vrouw Edith Hahn Beer. Ze overleefde de Tweede Wereldoorlog door een andere identiteit aan te nemen en te trouwen met een naziofficier.

Het verhaal maakte diepe indruk op me. Ongelofelijk  en heel inspirerend hoe zij in een periode van diepe duisternis, waarin ze iedereen en alles kwijtraakt, kracht en doorzettingsvermogen vond om door te gaan. De uitweg die haar geboden werd was niet zonder risico, maar ze ging ‘t aan. Ik bewonder haar om haar moed en hoe ze ondanks alles toch dichtbij zichzelf blijft.

Als je graag persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog leest, dan mag deze niet ontbreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *