Eindelijk thuis

Eindelijk thuis

28 november 2021
• 17:32
Boeken

‘Eindelijk thuis’ is een diepgaand boek die ik iedere spiritueel geïnteresseerde kan aanraden..

Henri Nouwen nam me mee in een inspirerend verhaal over liefde en vergeving, kracht en hoop. Dat doet hij hij aan de hand van Rembrandts schilderij ‘De verloren zoon’. Hij schrijft over het leven van Rembrandt: zijn successen, populariteit en rijkdom. En over intens gemis, verdriet en (financiële) tegenslagen die hem treffen. Tot slot gaat het over rust en acceptatie. Aan dit verhaal voegt hij de verhalen van de verloren zoon, de oudere broer en de vader toe.

Mij heeft dit waardevolle inzichten gegeven, die wat mij betreft los staan van geloof of overtuiging. Mijn grootste (en ook wel meest confronterende) inzicht was dat we alle drie, de verloren zoon, de jaloerse oudere broer en de liefdevolle vader,  in ons hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *