Van miljonair tot krantenjongen

Van miljonair tot krantenjongen

21 oktober 2021
• 17:14
Boeken

‘Bizarre levensverhalen van de straat’

De verhalen uit dit boek maakten veel indruk op me. Het laat zien dat dakloos worden en op straat belanden dus iedereen kan overkomen. Dat gebeurt bijna altijd door privé omstandigheden of grote levensgebeurtenissen. De verhalen van de daklozen zijn heftig, intens, schrijnend en verdrietig. Maar de schrijver heeft ze respectvol geschreven en geeft daklozen hiermee een gezicht. Hij ziet de mens en dat vind ik inspirerend en ontroerend.

Komt bij dat ik zelf een tijd thuisloos geweest. Ik had wél het geluk onderdak te vinden. En daarna redelijk snel een eigen plekje.
Dit boek laat zien dat het ook anders kan… en doet me ook beseffen hoe anders het met mij had kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *