Completen

Completen

20 oktober 2021
• 18:29
Boeken

De schrijfster van dit boek, Marga Claus, heb ik leren kennen tijdens een cursus Geweldloze Communicatie. Toen ik hoorde dat ze boeken schreef, ben ik meteen op zoek gegaan. Marga schrijft hoofdzakelijk in het Fries, maar ‘Completen’ is ook in het Nederlands verschenen.

‘Completen’ vertelt het intrigerende verhaal van pater Hoogma. Hij werkte in Brazilië en had daar Maria-verschijningen. Deze ervaringen deelde hij met het thuisfront in Friesland. Het is een historische verhaal die wordt afgewisseld met een persoonlijk verhaal van de schrijfster. Het gaat over de ernstige ziekte én dood van haar partner. Indringend en oprecht schrijft ze over de ontreddering, pijn, eenzaamheid en het verdriet die gevoeld wordt in die periode. Het raakte me en maakte indruk.

De schrijfstijl spreekt me aan en mede daardoor bleef ik geboeid lezen. Een aanrader dus, wat mij betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *