Vertrouwen

Vertrouwen

‘Al is het nog zo donker, licht is er altijd en zal zich weer laten zien.’ Margriet 

Afgelopen week wandelde ik rond zonsondergang in een prachtig natuurgebied bij mij in de buurt. Het was een grijze en grauwe avond. Geen zon te bekennen. Boven mijn woonplaats zag ik een enorme bui hangen. Het leek er niet op dat de zon zich nog zou laten zien. Dus ik stapte weer in de auto en reed naar huis.
Maar ik was nog geen 500 meter onderweg of ik zag in mijn spiegeltjes dat de zon toch nog tevoorschijn leek te komen. Meteen parkeerde ik de auto. Daar wilde ik van genieten! En dat deed ik.

Er gebeurde iets moois in de lucht. Het deed me denken aan wat er ook in ons leven kan gebeuren.

Wolken kunnen het zicht op de zon, die er altijd is, belemmeren. Maar wolken zijn continu in beweging. Ze komen en gaan. Dat gebeurde die avond ook. Daardoor was er ineens een moment dat de zon toch tevoorschijn kwam. Heel voorzichtig en beetje bij beetje. Wat een mooi spektakel. En toen de zon volop scheen en zichtbaar was. veranderde het hele uitzicht. Weg was het donker. Het werd licht en warm.

Het enige wat ik er die avond voor nodig had was geduld en vertrouwen. Dat ontbrak er aan, eerlijk gezegd. Door mijn ongeduld wachtte ik niet af, maar vertrok ik te vroeg. En doordat de lucht donker en grijs was, had ik er geen vertrouwen in dat de zon zich nog zou laten zien.

In het leven is het vaak niet anders. Wolken komen en gaan, in de vorm van zorgen en verdriet. Blijdschap voelen en licht zien is dan niet eenvoudig. Maar weet dat het licht nooit weggaat en durf er geduldig op te vertrouwen dat wolken verdwijnen of minder zwaar worden.

Het licht wat tevoorschijn komt is mooier dan je ooit had gedacht. Echt waar. Wacht maar af!

2 antwoorden op “Vertrouwen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *