Kwetsbaar

Kwetsbaar

‘Het tij kan heel snel keren en het leven duurt maar kort.
Probeer het mooie te waarderen, voordat hebben hadden wordt.’ – @martin.gijzemijter

Dit blogje is speciaal voor jou, lieve Leonie ????⭐️

De periode waarin ik jou leerde kennen heeft mijn kijk op het leven enorm veranderd. In ons gezin hadden we te maken met een ernstige ziekte en de dood kwam af en toe heel dichtbij. Het was een moeilijke en verdrietige tijd. Die me liet beseffen hoe kostbaar en kwetsbaar het leven is en dat het ook zomaar voorbij kan zijn.

We leerden je kennen in het ziekenhuis. Je was ziek. Heel ziek. Maar wat ik me vooral herinner zijn je twinkelende ogen en stralende lach.  

Hoe ziek je ook was, je bleef positief, nieuwsgierig en belangstellend. Opgeven was geen optie, zei je vaak. maar helaas kon jij het gevecht niet winnen. En moest jij wel opgeven. Het was een strijd van David tegen Goliath, deze keer won David niet. 

Op zondag 19 april 2015 overleed je. Je was nog maar 10 jaar. Als een vlinder vloog je weg. Ongeloof, verdriet, boosheid… we werden overvallen door emoties. Dat dit kon gebeuren, het kon niet waar zijn. We konden het niet bevatten en voelden ons terneergeslagen.

Wat een groot verdriet en gemis voor jouw familie. We hebben het van redelijk dichtbij meegemaakt. Jouw afscheid was bijzonder, er waren zoveel mensen. Mensen die jou in hun hart hadden gesloten. 

Ik denk nog vaak aan je en heel af en toe bezoek ik je graf. 

Jouw leven duurde helaas veel te kort en daarvan heb ik je maar een hele korte periode gekend. Maar in die tijd heb je een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Ik zal je nooit vergeten. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *