Twee Kampen

Twee Kampen

28 januari 2021
• 11:03
Boeken

‘Twee Kampen’ heeft indruk op me gemaakt en ik raad het van harte aan.

Het boek vertelt het (fictieve) levensverhaal van Abel Sander. Dit verhaal is gelinkt aan de historie van een bijzondere locatie in Ommen. Tussen 1925 en 1938 werden daar spirituele kampen met Krishnamurti gehouden. Daarna richtten de nazi’s tijdens de tweede wereldoorlog op dezelfde plek een strafkamp in. Verrassend en fascinerend hoe het levensverhaal van Abel Sanders aan deze plek en beide gebeurtenissen gelinkt is. Het verhaal neemt  mee in de moeiten en tegenslagen die Abel tegenkomt en hoe filosofie en spiritualiteit hem hierin tot steun is. Het verhaal boeit, mede doordat de schrijver je meeneemt in de kwetsbare en oprechte gedachten en gevoelens van de hoofdpersoon. 

De eerste twee hoofdstukken moest ik er even inkomen, maar daarna boeide het me tot het einde. En ik heb het in één ruk uitgelezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *